Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

IndeksIndeks  Latest imagesLatest images  SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  Zaloguj  
Witamy na forum!

Przed rejestracją prosimy o:
dokładne zapoznanie się z Informacjami i Regulaminami!

Przywróciliśmy poprzedni ShoutBox oparty na chatango!
Można go jednak ujrzeć dopiero po zalogowaniu Smile

Pora roku: Lato
Zachmurzenie: Umiarkowane
Ciąg dalszy historii...

Klikajcie kochani ; )
Top Lista forum pbf/rpg Toplista gier PBF PBF - Toplista gier PBF

Cmentarzysko potworów

Go down 
5 posters
Idź do strony : Previous  1, 2
AutorWiadomość
Ky Kiske

Ky Kiske

Imię i nazwisko : Ky Kiske
Liczba postów : 15
Data dołączenia : 23/01/2011

Cmentarzysko potworów - Page 2 Empty
PisanieTemat: Re: Cmentarzysko potworów   Cmentarzysko potworów - Page 2 EmptyPią Lut 04, 2011 12:03 am

- Skoro mamy identyczny cel to czemu nie możecie dać nam kilku przedmiotów bez żadnych zadań?- zadał pytanie Koszmarowi.
Ky rozglądał się po okolicy i przyglądał się wszystkim. Niewiele wzbudziło jego podejrzenia, ale Koszmar mówiący o władzy dla ludu był dość dziwny.
Ciekawe czemu Koszmary chcą abyśmy im pomogli? Może to pułapka? Rozmyślał rycerz stojąc przy trójce innych śniących.

/Sorki za taki krótki, ale brak weny./
Powrót do góry Go down
Wojtas

Wojtas

Imię i nazwisko : Kamil ,,Wojtas'' Wojtkiewicz
Liczba postów : 78
Data dołączenia : 10/01/2011

PisanieTemat: Re: Cmentarzysko potworów   Cmentarzysko potworów - Page 2 EmptyPią Lut 04, 2011 12:14 am

Wojtas powoli zbliżył się do sterty przedmiotów i spokojnie zaczął przyglądać się leżącym na niej przedmiotom. Dopiero pod koniec skierował swój wzrok ku amuletowi, który wcześniej zauważył. Przyjrzał się mu dokładnie, po czym ukradkiem skierował wzrok na sobowtóra, w nadziei, że wyrazi on jakoś swoje zdanie na jego temat. W przypadku akceptacji ze strony Wojtasa, zamierzał wziąć amulet lewą ręką, tak aby prawą mieć cały czas wolną i w razie ewentualnej obiekcji ze strony stworów móc sięgnąć po miecz.
Powrót do góry Go down
Władca Koszmarów

Władca Koszmarów

Imię i nazwisko : Władca Koszmarów
Liczba postów : 88
Data dołączenia : 04/01/2011

PisanieTemat: Re: Cmentarzysko potworów   Cmentarzysko potworów - Page 2 EmptyPią Lut 04, 2011 12:33 am

- Ach... cóż za dobre pytanie. Dlaczego prosimy Was o pomoc w zamian za kilka przedmiotów. Cóż... ponieważ rebelia ma swoje koszta, a ponadto leges omnium salutem singulorum saluti anteponunt. Nie możemy przecież stawiać się ponad prawami bo będziemy gorsi od aktualnego tyrana. - stwierdził z uśmiechem błąkającym się na twarzy. trudno stwierdzić czy to grymas czy nieśmiały, dobrotliwy uśmiech.
- Chcielibyśmy byście przekonali upiora Azuura by pozwolił nam na przeszukanie cmentarza, na którym on zwykle razy przebywać. Przepędza nas stamtąd za każdym razem gdy chociaż się zbliżymy, zresztą nie tylko nas, ale większość koszmarów. Was być może wysłucha. Zniszczcie go lub przekonajcie by nas wspomógł lub chociażby przepuści. Ja i moi konfratrzy bylibyśmy wyjątkowo wdzięczni za usunięcie tak wybitnej niedogodności. - powiedział wspomagając się dłońmi w celu określenia jak bardzo wielką wdzięcznością by pałali w stosunku do zgromadzonych tu śniących.
Tymczasem jak na razie najbliższy sprzymierzeniec Wojtasa wyraził swą aprobatę przy próbie wzięcia wisiora. Wprawdzie nie wiedział co to i czy do czegokolwiek służy, niemniej wyglądało najlogiczniej ze wszystkiego wg niego... z drugiej strony nie przegrzebali stosu porządnie.
Powrót do góry Go down
Andre

Andre

Imię i nazwisko : Andreas Miller
Liczba postów : 32
Data dołączenia : 30/01/2011

PisanieTemat: Re: Cmentarzysko potworów   Cmentarzysko potworów - Page 2 EmptyPią Lut 04, 2011 12:48 am

- A więc dobrze, zajmę sie tym jesli tak wam zależy , w końcu Animos labor nutrit - rzekł andreas - gdziez znajde tego demona? dodał po chwili namysłu. może to byc nawet ciekawe doświadczenie pomyślał.
-a skoro juz o tym mówimy, czy mógłbyś powiedzieć cos więcej o tym demonie? warto wiedziec czego sie spodziwewać - dodał, po czym zaczol sie z wolna szykować do drogi czekając na odpowiedź demona.
Powrót do góry Go down
Ky Kiske

Ky Kiske

PisanieTemat: Re: Cmentarzysko potworów   Cmentarzysko potworów - Page 2 EmptySob Lut 05, 2011 1:41 am

- No dobrze. Też mogę wam pomóc.- powiedział Ky po chłopaku.- Jeden przedmiot już mamy.
Ky wysłuchiwał wypowiedź Koszmaru do momentu imienia demona, ale dał mu skończyć swoją wypowiedź.
- Powiedziałeś Azuur?- powiedział po paru minutach Ky.- Już gdzieś słyszałem to imię? Kruk może ty coś wiesz?
- A co ja jestem? Biblioteka jakąś czy co?- zirytował się lekko ptak. - Nic o gościu nie wiem. Nawet go nie znam i nie chcę go poznawać.
Wszyscy pewnie trochę się rozładowali po wypowiedzi ptaka lub też na odwrót.
- No dobra to opowiedz nam o tym "strażniku" Azuurusie.
Powrót do góry Go down
Wojtas

Wojtas

Imię i nazwisko : Kamil ,,Wojtas'' Wojtkiewicz
Liczba postów : 78
Data dołączenia : 10/01/2011

PisanieTemat: Re: Cmentarzysko potworów   Cmentarzysko potworów - Page 2 EmptySob Lut 05, 2011 7:45 pm

Wojtas sięgnął po amulet i podniósł go za łańcuszek lewą ręką.
-Wezmę ten przedmiot, jako dowód waszej dobrej woli. Życzę wam powodzenia w waszej misji Panie i obyśmy kiedyś spotkali się w lepszych czasach - odezwał się do demona.
Spojrzał na swych towarzyszy. Tak więc tutaj chyba rozejdą się ich drogi. Czuł bowiem, że gdzieś indziej dzieje się komuś, komu nie powinno, coś złego i wymagało to jego interwencji. Poza tym jednak nie do końca ufał tym stworom i nie chciał odwalać za nich czarną robotę.
-W tym miejscu rozchodzą się nasze drogi Panowie, bowiem czuję, że wzywają mnie inne obowiązki. Obyśmy się jeszcze kiedyś spotkali, by móc walczyć ze złem i pomagać potrzebującym. - pokłonił się przy pożegnaniu i trzymając amulet w ręce koło nogi ruszył ku swemu sobowtórowi. Komu w drogę temu czas. Nie wiadomo, czy nie będzie za późno...

[z/t]

Powrót do góry Go down
Władca Koszmarów

Władca Koszmarów

Imię i nazwisko : Władca Koszmarów
Liczba postów : 88
Data dołączenia : 04/01/2011

PisanieTemat: Re: Cmentarzysko potworów   Cmentarzysko potworów - Page 2 EmptyNie Lut 06, 2011 2:36 am

Sobowtór Wojtasa uśmiechnął się do niego i podał mu dłoń.
- Niestety ja nie pójdę z Tobą Wojtasie choć miło było się poznać, ani nie pomogę Wam moi drodzy. Też mam pewną sprawę do załatwienia nie cierpiącą zwłoki. Życzę powodzenia. - powiedział po czym odszedł w przeciwpołożną do drogi jaką obrał Wojtas i tyle go widzieli.
Argutatiocordis spojrzał na tych którzy pozostali czyli na Ky i Andre. Uśmiechnął się do nich, lecz jak to bywa w przypadku koszmarów ten uśmiech możnaby wziąć równie dobrze za grymas.
- To nie jest demon moi drodzy tylko upiór. Z jakiegoś powodu nie pozwala nam na przeszukanie cmentarza znajdującego się po drugiej stronie Wiedźmiego Kanionu. Nie wiemy dlaczego. Wiemy tak naprawdę jedynie że nawiedza tamte okolice od kilkudziesięciu lat i że jest dość złośliwy i wyrachowany. Pozbądźcie się go lub przekonajcie do naszej sprawy, a zyskacie naszą wdzięczność możliwość poczęstowania się naszymi skarbami. A wszystko oczywiście pro publico bono. - odpowiedział młodym śniącym jak zwykle żywo gestykulując. Gdy Wojtasowie odchodzili pożegnał ich jedynie ukłonem nic w ich kierunku nie mówiąc.
Powrót do góry Go down
Andre

Andre

Imię i nazwisko : Andreas Miller
Liczba postów : 32
Data dołączenia : 30/01/2011

PisanieTemat: Re: Cmentarzysko potworów   Cmentarzysko potworów - Page 2 EmptyNie Lut 06, 2011 3:30 pm

-niech więc i tak będzie, na co bard się przydac może bard sie przyda - rzekł Andreas - sądzę że mimo wszytsko lepiej spróbowac go przekonac niż wdawać się w problemy bez potrzeby, w każdym razie powrócimy tu niezadługo przedstawić efekty naszej sprawy - dodał po czym ruszył w stronę kanionu [zt]
Powrót do góry Go down
Ky Kiske

Ky Kiske

PisanieTemat: Re: Cmentarzysko potworów   Cmentarzysko potworów - Page 2 EmptyNie Lut 06, 2011 4:39 pm

- Aktualnie raczej nie mam nic ciekawszego do roboty.- odparł Ky po bardzie.- No to chyba czas ruszyć w drogę. Najpewniej masz rację, ale trzeba być też przygotowanym na to, że nie będzie miłej rozmowy i trzeba będzie użyć agresywnej negocjacji.
Ky ruszył powolnym krokiem za drugim chłopakiem zerkając jeszce na Koszmary i po chwili zniknęli za horyzontem, a Kruk leciał nad ich głowami wypatrując kłopotów.

[z/t]
Powrót do góry Go down
Sponsored content

PisanieTemat: Re: Cmentarzysko potworów   Cmentarzysko potworów - Page 2 Empty

Powrót do góry Go down

Cmentarzysko potworów
Powrót do góry 
Strona 2 z 2Idź do strony : Previous  1, 2

Pozwolenia na tym forum:Nie możesz odpowiadać w tematach
 ::  :: Góry Popielne-
Skocz do: