| Szare Łąki | |
|
|
Autor | Wiadomość |
---|
Anomander von Drachenberg
Imię i nazwisko : Anomander von Drachenberg Liczba postów : 206 Data dołączenia : 03/01/2011
| Temat: Szare Łąki Pon Sty 03, 2011 7:28 am | |
| Kiedyś te górskie łączki tętniły życiem. Pasły się na nich zwierzęta i śpiewały ptaki. Teraz panuje tu grobowa cisza. Od dawien dawna nie było tu żadnego zwierzęcia, czasem jedynie zapuszcza się tu jakiś człowiek w poszukiwaniu … niewiadomo, czego. Obecnie, te dawniej kwieciste łąki, pokrywa popiół wulkaniczny, który wydobywa się z Phobosa i Deimosa. Wszystko pokryte jest szarą warstwą pyłu i tylko gdzieniegdzie równinę tą uwypukla kwiatek całkowicie pokryty ponurymi wyziewami Strachu i Zgrozy. | |
|
| |
Wojtas
Imię i nazwisko : Kamil ,,Wojtas'' Wojtkiewicz Liczba postów : 78 Data dołączenia : 10/01/2011
| Temat: Re: Szare Łąki Sob Sty 29, 2011 10:09 pm | |
| Wojtas stanął na środku jakiejś dziwnej łąki. W sumie bardziej przypominała powierzchnię księżyca niż łąkę. Oparł ręce na biodrach i zaczął się rozglądać po okolicy. -No dobrze, to gdzie ja jestem? Nie było dobrze. podróż była cięższa niż się spodziewał i nieco się zmęczył nim dotarł w to miejsce. I nie dość, że sam się zgubiłem, bo trzeba nazywać rzeczy po imieniu, to jeszcze gdzieś zaginęła mu towarzyszka, z którą podróżował. Biorąc pod uwagę taki rozwój sytuacji spodziewał się teraz niemal wszystkiego. | |
|
| |
Władca Koszmarów
Imię i nazwisko : Władca Koszmarów Liczba postów : 88 Data dołączenia : 04/01/2011
| Temat: Re: Szare Łąki Nie Sty 30, 2011 3:09 pm | |
| Wojtas zabłądził gubiąc nie tylko drogę, ale także i swoją towarzyszkę.. cóż za nieszczęście. Na domiar złego w tejże chwili na Szare Łąki weszła prócz niego jeszcze jedna istota. Był to humanoid, tyle że całkowicie nagi, bez narządów płciowych i o niebieskawym kolorze. Obserwował Wojtasa już z daleka, a w miarę zbliżania się do niego zmieniał swój wygląd coraz bardziej przypominając młodego rycerza. W tej chwili jest około siedemdziesięciu metrów za Wojtasem i szedł powoli w jego kierunku, jakby ostrożnie. | |
|
| |
Wojtas
Imię i nazwisko : Kamil ,,Wojtas'' Wojtkiewicz Liczba postów : 78 Data dołączenia : 10/01/2011
| Temat: Re: Szare Łąki Nie Sty 30, 2011 5:17 pm | |
| Wojtas podrapał się po głowie, odwrócił się i zobaczył ostatnią rzecz, jakiej się tutaj spodziewał. W jego stronę szedł... on sam. -Co do cholery... - wyszeptał i zmarszczył czoło, a jego oczy poczęły czujnie patrzeć w stronę przybysza. Oparł lewą rękę na pasie w okolicy miecza i odezwał się mocnym głosem w stronę... siebie samego. -Ktoś Ty i dlaczego przybrałeś mój wygląd? - Gotów był w razie najmniejszego sygnału wyciągnąć miecz i walczyć z tym... kimś. | |
|
| |
Władca Koszmarów
Imię i nazwisko : Władca Koszmarów Liczba postów : 88 Data dołączenia : 04/01/2011
| Temat: Re: Szare Łąki Nie Sty 30, 2011 5:50 pm | |
| Sobowtór Wojtasa uniósł ręce w powietrze w geście zaniechania. - Spokojnie chojraku! O to samo mógłbym zapytać i Ciebie, ale miecza nie wyjmuję. - stwierdził głosem identycznym jaki posiadał śniący. Podszedł do Wojtasa spokojnie, nie wykonywał gwałtownych ruchów. - Witam Cię na tej podłej ziemi przyjacielu. - powiedział sobowtór z uprzejmym uśmiechem i wyciągnął dłoń na powitanie w kierunku Wojtasa. Dłoń identyczną jak jego. | |
|
| |
Wojtas
| Temat: Re: Szare Łąki Nie Sty 30, 2011 6:04 pm | |
| Cały czas patrzył podejrzliwie na przybysza. Nie dawało mu spokoju, że obcy wyglądał jak Wojtas. A przede wszystkim... -Boże, czy ja rzeczywiście cały czas się tak durno uśmiecham? - pomyślał. Powoli wyciągnął dłoń i uścisnął prawicę... siebie samego. -Jestem Wojtas, giermek poszukujący króla Artura. Podałem swe imię, czas więc na Ciebie. Wyjaw mi także czemu jesteś tak podobny do mnie, chociaż mym bliźniakiem nie jesteś. Wojtas cały czas był czujny i ostrożny, lecz nie spięty. Starał się bowiem nie zapominać, że jest w świecie koszmarów. Chociaż z drugiej strony nigdy nie śniło mu się, że spotyka siebie samego... A może zbliżył się do swego celu i osobnik przed nim jest jedną z niezliczonych prób i wyzwań stojących mu na drodze, które mają dowieść, że jest gony stanięcie przed obliczem i władcy. Jeśli tak, to na pewno nie mógł pozwolić sobie na beztroskę i błąd. Niezauważalnie rozsunął nogi, aby w najgorszym wypadku być gotowym do nagłego działania. | |
|
| |
Władca Koszmarów
| Temat: Re: Szare Łąki Nie Sty 30, 2011 6:13 pm | |
| Gdy uścisnęli sobie dłonie oczy kopii Wojtasa zabłysnęły dziwnym czarnym blaskiem po czym wróciły do normalności. - ja także jestem Wojtas Panie i poszukuję Króla Artura, niestety jak dotąd bezowocnie, lecz ciągle nie tracę nadziei. Jestem do Ciebie podobny gdyż Tobą właśnie jestem, czy to nie oczywiste mój przyjacielu? - zapytał z uśmiechem, lecz jego spojrzenie zdradzało iż także jest czujny i nie ufa oryginalnemu Wojtasowi, który kątem oka mógł zauważyć że tak naprawdę poprawili rozstaw nóg w tym samym momencie. Być może faktycznie postać znajdująca się przed nim była wyzwaniem? | |
|
| |
Wojtas
| Temat: Re: Szare Łąki Nie Sty 30, 2011 6:29 pm | |
| -Skoro jesteś mną, to musisz mieć także moje wspomnienia. Jak się nazywa pierwszy śniący, z którym się tutaj zaprzyjaźniłem? -Choć ona zniknęła gdzieś obrażona - dodał w duchu. Znowu zrobiło mu się przykro i źle z tego powodu. Musi ją znaleźć i wyjaśnić sprawę. -Jeśli odpowiesz dobrze uda się wraz z Tobą na poszukiwania naszego zaginionego władcy, lecz wiedz, iż w wyniku błędnej odpowiedzi zmuszony będę skrzyżować z tobą miecze - zagroził wpatrują się w swojego sobowtóra. Może było to banalne, lecz nie każdy spotkany w tej krainie mógł mieć wrogie zamiary. Jeśli odpowie dobrze, to wiadomo: "co dwie głowy, to nie jedna". | |
|
| |
Władca Koszmarów
| Temat: Re: Szare Łąki Nie Sty 30, 2011 7:04 pm | |
| Sowobtór spojrzał bystrymi oczami na Wojtasa. - Spokojnie spokojnie. Jesteś widzę w gorącej wodzie kąpany dzisiaj, pewnie to dlatego ze straciłeś towarzyszką i to już drugą dziś, ale nie martw się, na pewno będzie lepiej.- powiedział do niego z przyjaznym uśmiechem po czym dramatycznie zamilkł na parę sekund. - Co do Twojego pytania to kusi trochę ażeby rzec iż była to księżna Katarzyna aczkolwiek mijałoby się to z prawdą. Urocza Clair to pierwsza osoba jaką spotkaliśmy. - odpowiedział przyglądając się reakcji Wojtasa. | |
|
| |
Wojtas
| Temat: Re: Szare Łąki Nie Sty 30, 2011 7:24 pm | |
| Wojtas rozluźnił się trochę. Nie było co się spinać, kiedy sobowtór najwyraźniej mówił prawdę. Choć mimo wszystko nie podobało u się, że przypomniał mu wpadkę ze zgubieniem towarzyszek. Nie lubił bowiem wypominać innym ich błędów, ani wytykania przez obcych (czy swojego sobowtóra można nazwać obcym?) własnych omyłek. -Nie tyle w gorącej wodzie kąpany, co w tej Krainie człowiek winien mieć się cały czas na baczności. - zatoczył ręką koło - Widzę wszelako, iż w Twych słowach nie ma fałszu. Wielce mię to cieszy. Stanął i się zamyślił się. Po krótkiej chwili odezwał się do sobowtóra. -Skoro jednakże formalności mamy za sobą, możemy ruszać. Sam wszakże wspomniałeś, że zaginęła kolejna z mych towarzyszek, a stanie w miejscu nie pomoże nam w niczym. Masz może jakieś propozycje od czego moglibyśmy zacząć? Nie spodziewam się bowiem tutaj wielu osobników skłonnych odpowiedzieć nam na nasze pytania, bez wcześniejszej próby urwania nam głowy, bądź wypatroszenia. | |
|
| |
Władca Koszmarów
| Temat: Re: Szare Łąki Pon Sty 31, 2011 2:09 am | |
| - Sądzę że dziewczyna może być wszędzie i poszukiwanie jej niestety może okazać si bezowocne, ale jeśli nie ma jej tu wraz z Tobą być może jest na tutejszych bagnach. Choć osobiście sadzę że po prostu gdy nie wiedziała gdzie jest zawróciła i odnajdziemy ją w Krainie Snów. - odparł sobowtór Wojtasa, także uprzednio się zamyślając. Stał spokojnie, wyprostowany, kecz nie jak patyk. Czujnie rozglądał się na wszelki wypadek robiąc wielce bohaterską minę gdy zerkał an boki w poszukiwaniu wroga. | |
|
| |
Wojtas
| Temat: Re: Szare Łąki Pon Sty 31, 2011 2:53 am | |
| Wojtas zasępił się. -To jak szukanie igły w stogu siana. Ale coś mi się wydaje, że więcej jej nie zobaczę. Jak to mawiają: "chodzenie po bagnach wciąga". No dobrze, ale co w takim razie z naszym pierwotnym celem? Gdzie moglibyśmy znaleźć jakiekolwiek bądź wskazówki dotyczące aktualnego pobytu króla Artura? Zaciekawiło go zachowanie sobowtóra. W sumie dziwnie się zachowywał. Wojtas wiedział, że nigdy nie potrzebował by puszyć się dla dodania sobie animuszu. Może to jednak nie był idealny sobowtór? Zamierzał jednak być ostrożny, ale starał nie dawać po sobie poznać zmiany nastawienia. -Skoro tu jestem, to póki co do Krainy Snów nie ma co wracać, więc trzeba obrać jakiś inny kierunek. | |
|
| |
Władca Koszmarów
| Temat: Re: Szare Łąki Pon Sty 31, 2011 3:01 am | |
| - W takim razie możemy udać się głębiej Góry Popielne. Podobno jest tam Cmentarzysko Potworów, a jak wiadomo na cmentarzyskach można znaleźć wiele rzeczy. Stoczono tam wiele bitew toteż może znajdziemy coś co mogłoby nam pomóc w naszej misji.. - podpowiedział po chwili namysłu. Widząc że w okolicy nie ma żadnego zagrożenia rozluźnił się nieco, ale nadal co jakiś czas się rozglądał. Wiedział lepiej niż Wojtas co może ich czekać w tej krainie i bał sie tego. | |
|
| |
Wojtas
| Temat: Re: Szare Łąki Pon Sty 31, 2011 3:10 am | |
| To była dobra propozycja pomyślał Wojtas. Od koleżanki, która zajmowała się archeologią wiedział, że na cmentarzyskach i polach bitew można było znaleźć dużo ciekawych i przydatnych informacji. -Ruszajmy zatem. Jeszcze daleko droga przed nami, a niedługo wolałbym wrócić do siebie, gdyż za długie przebywanie raczej nie sprzyja przedłużeniu długości życia
[zt] | |
|
| |
Andre
Imię i nazwisko : Andreas Miller Wiek : 36 Liczba postów : 32 Data dołączenia : 30/01/2011
| Temat: Re: Szare Łąki Pon Sty 31, 2011 9:14 pm | |
| Po dłuższej wędrówce Andreas, z lekka już zmęczony wkroczył na dziwną, szaropopielata łąkę...wolnym krokiem, trochę zaniepokojony zagłębił się w nią by po chwili stanąć...gdzie ja trafiłempomyślał zaniepokojony, ściskając w dłoni swą kulę. by dodać sobie otuchy... Jej ciepło rozgrzewało ręce Andreasa, gdy ten rozglądał się zaniepokojony po rozległej przestrzeni.. gdzie ja trafiłem pomyślał ponownie, ukrywając po płaszczem swe drżące z lekka dłonie...
| |
|
| |
Andre
Imię i nazwisko : Andreas Miller Wiek : 36 Liczba postów : 32 Data dołączenia : 30/01/2011
| Temat: Re: Szare Łąki Pon Sty 31, 2011 10:51 pm | |
| ha, nie ma co tak stac jak kołek pomyślał Andreas - czas ruszać dalej śpiesznym krokiem ruszył naprzód...[zt] | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: Szare Łąki | |
| |
|
| |
| Szare Łąki | |
|