Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

IndeksIndeks  Latest imagesLatest images  SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  Zaloguj  
Witamy na forum!

Przed rejestracją prosimy o:
dokładne zapoznanie się z Informacjami i Regulaminami!

Przywróciliśmy poprzedni ShoutBox oparty na chatango!
Można go jednak ujrzeć dopiero po zalogowaniu Smile

Pora roku: Lato
Zachmurzenie: Umiarkowane
Ciąg dalszy historii...

Klikajcie kochani ; )
Top Lista forum pbf/rpg Toplista gier PBF PBF - Toplista gier PBF

Pagórek.

Go down 
4 posters
AutorWiadomość
Mitsuko
Admin
Mitsuko

Imię i nazwisko : Mitsuko.
Liczba postów : 132
Data dołączenia : 25/12/2010

Pagórek. Empty
PisanieTemat: Pagórek.   Pagórek. EmptyWto Gru 28, 2010 6:54 pm

Od taki niewielki pagórek na której rosną owe kwiaty, jest jednak na tyle duży, że spokojnie można patrzeć kto gdzie idzie. Gdzieś z boku, są dwa stare pnie.
Powrót do góry Go down
Gaja

Gaja

Imię i nazwisko : Gabriela Aleksandra Penhallow
Liczba postów : 57
Data dołączenia : 06/01/2011

Pagórek. Empty
PisanieTemat: Re: Pagórek.   Pagórek. EmptyPon Lut 14, 2011 4:55 pm

Dziewczyna weszła na pagórek i kucnęła na ziemi. Wzrokiem skierowana była w stronę Białej Twierdzy.
"Ciekawe czy ktoś w ogóle jeszcze tutaj chodzi... Ani żywej duszy. Być może kogoś spotkam, oby, oby." - pomyślała.
Gaja zaraz po tym aż podskoczyła z zaskoczenia. Pierwszy raz zależało jej na tym, żeby znalazła jakąśkolwiek osobę! Czarnowłosa potrząsnęła głową chcąc wyrzucić z głowy tą myśl. Wiedziała, że coś się w niej zmieniło. Nie tylko z wyglądu ale najwyraźniej stała się również... milsza?
Trudno ocenić. Dziewczyna westchnęła głośno i schowała głowę w dłoniach, rozmyślając co tu począć z sobą.

zt
Powrót do góry Go down
Miśka

Miśka

Imię i nazwisko : Alicia Montgomery
Liczba postów : 23
Data dołączenia : 28/02/2011

Pagórek. Empty
PisanieTemat: Re: Pagórek.   Pagórek. EmptyPon Lut 28, 2011 10:55 pm

Miśka skierowała się prosto na łąkę. Uwielbiała przebywa wśród roślin, na świeżym powietrzu. Zdjęła buty, odrzuciła je na bok i przeszła na boso przez łąkę kierując się na pagórek. Usiadła na jednym ze staruch pni, który był na tyle wysoki, że jej nogi zwisały kilkanaście centymetrów nad ziemią. Było tu spokojnie. Na tyle spokojnie, że można było poczytać bez krzyków ani rodziców, ani znajomych z klasy. Miśka wyciągnęła dosyć gruby tom i utworzyła w miejscu oznaczonym kolorową zakładką. Zagłębiła się w lekturze.
Powrót do góry Go down
Srebrny Król

Srebrny Król

Imię i nazwisko : Srebrny Król
Liczba postów : 61
Data dołączenia : 13/01/2011

Pagórek. Empty
PisanieTemat: Re: Pagórek.   Pagórek. EmptyPon Lut 28, 2011 11:05 pm

Nagle po łące zaczęła biec mała dziewczynka, było widać, że czegoś szuka. Szukała, chciała jak najszybciej znaleźć jakiegoś śniącego. A niestety tych jak na złość teraz było mało. Czy wszyscy pobiegli do tych koszmarów! Cholera.
Alija już traciła nadzieje, że kogoś znajdzie aż w końcu dostrzegła dziewczynkę na pagórku. Była mniej więcej w jej wieku, może trochę starsza, ale cóż jak wiadomo tutaj nikt nie jest tym na kogo wygląda. A ważne by powiedzieć ko komukolwiek, może dziewczynka o dziwnym kolorze włosów przekaże dalej tą wiadomość. Oczywiście Alicja która to była posiadaczką różowych włosów i złotych oczu, na sobie miała falbaniastą beżową sukienkę zaś na szyi wielki zegar. W dłoni miała misia, który zamiast guzików jako oczu miał tarcze od zegara.
-Heeeeej.
Krzyknęła do nieznajomej, biegnąc ile sił w nogach. Oczywiście po drodze o mało co się nie wywaliła. Ale obiegła!

[(Alicja jak co ma 6 lat i na tyle wygląda ; ) )
Powrót do góry Go down
Miśka

Miśka

Pagórek. Empty
PisanieTemat: Re: Pagórek.   Pagórek. EmptyPon Lut 28, 2011 11:24 pm

Czy pojawienie się drugiej dziewczynki było szczęściem, czy pechem - nieważne. Ważne było to, że teraz biegła tu co sił w nogach i krzyczała do Miśki. Dziewczynka ześlizgnęła się z pnia i zaczęła iść w stronę różowo włosej.
- Coś się stało? - spytała tej drugiej widząc jej wyraz twarzy. Oby to było coś ważnego, bo w jej książce właśnie zaczęła się straszna wojna i Miśka była ciekawa co będzie dalej.
- Może lepiej usiądź, bo wyglądasz na zmęczoną po tym biegu - uśmiechnęła się i z powrotem usiadła na pieńku robiąc przy tym ruch ręką zachęcający dziewczynkę, aby zrobiła to samo.
Powrót do góry Go down
Srebrny Król

Srebrny Król

Pagórek. Empty
PisanieTemat: Re: Pagórek.   Pagórek. EmptyPon Lut 28, 2011 11:35 pm

Alicja opadła na kolana, dysząc strasznie. Najpierw musiała uspokoić oddech by mogła w spokoju powiedzieć to i owo. Po chwili była już spokojna, popatrzyła na dziewczynę. Po czym stwierdziła, że pewnie jest śniącą ale mimo wszystko lepiej zapytać.
-Jesteś śniącą prawda?
Zapytała różowowłosa, jej oczy cały czas wlepiały się w Miśkę. Dziewczynka nie należała nieśmiały co spokojnie można było stwierdzić.
-Bo jest prawa, Pan Lunatyk mi powiedział, że coś się dzieje w świecie koszmarów, że jakaś osoba chce dobrze, a mimo wszystko może zniszczyć wszystko! To straszne, dlatego szukam pomocy.
Powiedziała Alicja, cóż jakoś widać nie czekała na odpowiedź dziewczynki tylko od razu prosto z mostu zaczęła gadać co jej na wątrobie leży. A co, w końcu komuś się wygada, byle by wygadała się odpowiedniej osobie.
Powrót do góry Go down
Miśka

Miśka

Pagórek. Empty
PisanieTemat: Re: Pagórek.   Pagórek. EmptyPon Lut 28, 2011 11:57 pm

Miśka podeszła do dziewczynki.
- Tak, jestem śniącą, ale nie rozumiem ani słowa z tego, co powiedziałaś - powiedziała zdumiona. Kim był ten "pan Lunatyk"? Czym jest Świat Koszmarów łatwo było się domyślić, a przynajmniej wyobrazić go sobie w przybliżeniu, ale i tak z wiadomości dotarło do niej tylko to, że dzieje się coś niedobrego, i że może postarać się coś z tym zrobić. A przy tym poczuć się jak bohaterka prawdziwej książki.
- Co mogę zrobić, żeby ci pomóc? - zapytała nie czekając na głębsze wytłumaczenie wiadomości. Bo czy to było tak na prawdę ważne?
Powrót do góry Go down
Srebrny Król

Srebrny Król

Pagórek. Empty
PisanieTemat: Re: Pagórek.   Pagórek. EmptyWto Mar 01, 2011 11:50 pm

Dziewczynka zamrugała kilka razy, po czym zamyśliła się. Jakby tu... jak mogła pomóc, w sumie trzeba przyznać, że rozmówczyni młoda była, nie ma co, dlatego też Alicja nieco bała się dać wszystkiego dziewczynie.
-O!
Krzyknęła nagle zadowolona swojego pomysłu jak nigdy.
-Mogłabyś powiedzieć to innym śniącym nieco starszym, może oni by coś z tym zrobili.
Stwierdziła zadowolona szczerząc się od ucha do ucha, a następnie poprawiła swoje różowe kudły.

(Przepraszam, że tak marnie ;x)
Powrót do góry Go down
Miśka

Miśka

Pagórek. Empty
PisanieTemat: Re: Pagórek.   Pagórek. EmptySro Mar 02, 2011 6:28 pm

Na twarzy Miśki zawitało zawiedzenie. I tyle? Ma się znów zwracać z prośbą o pomoc do kogoś dorosłego? jednak nie będzie się teraz o to kłócić.
- Nie znam tu nikogo dorosłego, ale jak jakiegoś spotkam, to obiecuję mu o tym powiedzieć - wymusiła na twarzy mały uśmiech. Jednak po chwili grymas zastąpiło zastanowienie.
- A tak właściwie co mam im powiedzieć? Nawet nie do końca zrozumiałam, kiedy ty mi o tym mówiłaś. Jeszcze coś pomieszam - zaczęła mówić szybko, jakby nie chciała zapomnieć tego, co miała zamiar powiedzieć - Mogłabyś wytłumaczyć mi to zdarzenie bardziej szczegółowo? Wiesz, ja się nie bardzo znam na snach i tym, co jest w nich.

(Spoko, moje też nie są pierwszej klasy ^^')
Powrót do góry Go down
Srebrny Król

Srebrny Król

Pagórek. Empty
PisanieTemat: Re: Pagórek.   Pagórek. EmptySro Mar 02, 2011 6:47 pm

Dziewczynka zachichotała cicho, była w świecie snów i nie wiele wiedziała na jego temat. Widać nowa była. No cóż, trzeba dziewczynkę nieco prowadzić w ten ciekawy i dziwny świat.
-Lunatyk to taki Pan co chodzi po lesie i czasem powie coś bardzo ciekawego, lecz zawsze mówi coś dziwnego. W każdym razie, często to się sprawdza. I on powiedział mi, że w świecie koszmarów coś dziwnego się dzieje, że jest ktoś kto chce dobrze dla nas, ale może aż wszystko zniszczyć i, że widziała go jakaś para kochająca się i, że władca koszmarów już coś wie, ale nie wie co bo nie może patrzeć się na jego czarną cytadele.
Wytłumaczyła jak tylko mogła po czym uśmiechnęła się szeroko, cóż nie widziała tego, że Miśka jest trochę zła i mało ją to obchodziło, ważne, że Alicja się cieszyła i, że komuś to jeszcze przekażą. A to już będzie sukces!
Powrót do góry Go down
Miśka

Miśka

Pagórek. Empty
PisanieTemat: Re: Pagórek.   Pagórek. EmptyCzw Mar 03, 2011 6:05 pm

Czyli ten cały Pan Lunatyk przepowiada przyszłość? Jest w czymś w stylu wróżbity? Albo czarnoksiężnika? To nie było ważne. Ze śmiechu Alicji można było wywnioskować, że każdy zna Pana Lunatyka i nikt nie powinien oczekiwać od biednej Miśki tłumaczenia kim jest, skąd się wziął, ani nic w tym rodzaju.
- Dobra, jak tylko kogoś spotkam to mu przekażę - powiedziała Miśka

(Na serio sorry, że tak krótko, ale trzeci raz zabieram się za tego posta i nie mogę nic więcej napisać :/)
Powrót do góry Go down
Srebrny Król

Srebrny Król

Pagórek. Empty
PisanieTemat: Re: Pagórek.   Pagórek. EmptyCzw Mar 03, 2011 9:03 pm

Dziewczynka uśmiechnęła się radośnie widząc, że Miśka pomoże jej. To już coś, bo lunatyk nigdy się nie mylił, więc jak mówił, że może być źle to znaczy, że będzie. Tak więc lepiej dmuchać na zimne.
-Dziękuję!
krzyknęła entuzjastycznie dziewczynka, po czym poprawiła swoje jasną sukienkę.
-O właśnie na imię mi Alicja a tobie?
Spytała grzecznie w końcu wypaliła tak nie stąd nie zowąt do niej nawet się nie przedstawiając. Tak więc wypadało by coś powiedzieć czyż nie, a nie tylko zarzucać na biedaczkę ciężar powiedzenia komuś na temat tego co słyszała.

(spoko ja też nie mam ostatnio weny. ;<)
Powrót do góry Go down
Miśka

Miśka

Pagórek. Empty
PisanieTemat: Re: Pagórek.   Pagórek. EmptyCzw Mar 03, 2011 9:47 pm

Widząc entuzjazm na twarzy dziewczynki Miśka również się uśmiechnęła. Nawet lubiła pomagać innym, o ile nie było to strasznie męczące. A chyba przekazanie kilku osobą dwóch zdań jest raczej energooszczędne. No i różowowłosa trafiła akurat na moment, kiedy miała dobry humor, bo gdyby czuła się źle, z tą pomocą nie byłoby tak łatwo.
- Jestem Miśka - przedstawiła się. Właściwie, gdy kogoś poznawała nie podawała swojego prawdziwego imienia. Nie to, że o nie lubiła. Było po prostu takie... Zwykłe. Alicji było dziesięć tysięcy, a a Miśka jest jedyna w swoim rodzaju, wyjątkowa.
- Mieszkasz tu? - zapytała po chwili - W sensie, czy w Krainie Snów?
Powrót do góry Go down
Srebrny Król

Srebrny Król

Pagórek. Empty
PisanieTemat: Re: Pagórek.   Pagórek. EmptyCzw Mar 03, 2011 11:05 pm

Miśka było to dziwne imię dla Alicji, w sumie nie powinno to ją dziwić. Ale mniejsza.
-Tak mieszkam, ty pewnie jesteś nowa w świecie snów. Prawda?
Spytała zaciekawiona, czemu uważała, że jest nowa. Dlatego, że nie wiedziała kim jest lunatyk! Ani nic z tych rzeczy, pewnie też nie wiedziała kim jest zegarmistrz, a tym bardziej pewnie nie była w świecie koszmarów. Huh dla Alicji ona wiele traciła. Szkoda.
Powrót do góry Go down
Miśka

Miśka

Pagórek. Empty
PisanieTemat: Re: Pagórek.   Pagórek. EmptyWto Mar 08, 2011 8:17 pm

Owszem była nowa. Ale przecież praktycznie każdy, kto się tu znalazł był tu kiedyś po raz pierwszy, czyż nie?
- Tak, jestem tu drugi raz - powiedziała, jednak po chwili dodała - Pierwszy raz byłam tu kilka minut, potem się obudziłam. Chciałam zabrać też swoją przyjaciółkę ze sobą, ale ona mi nie uwierzyła, że istnieje świat snów - W jej tonie głosu można było usłyszeć coś jakby... Zmartwienie? Jednak po chwili dziewczyna znów się uśmiechnęła.
- A powiesz mi jeszcze, co jest tu ciekawego? Co powinnam jako pierwsze zobaczyć?
Powrót do góry Go down
Srebrny Król

Srebrny Król

Pagórek. Empty
PisanieTemat: Re: Pagórek.   Pagórek. EmptySro Mar 09, 2011 9:19 pm

Alicja posmutniała słysząc, że jej przyjaciółka nie chciała się tutaj zjawić. Przecież świat snów jest taki oczywisty! Może dlatego, że od zawsze tutaj mieszkała.
-Szkoda, że nie przyszła, ale ty będziesz tu przychodzić prawda?
Spytała zadowolona jak zawsze, jak gdyby nigdy nic, wcześniej się nie smuciła. Dziwna dziewczynka.
-wiesz, że te kwiaty można jeść?
Dodała po chwili, po czym wzięła jednego kwiatka i jeść zaczęła, hm nawet trafiła na słodki. To dobrze.
-nie mogę Ci powiedzieć, każdy kto tutaj przyszedł z śniących, kiedyś musiał poznać tutejsze miejsca sam, dlatego ni mogę Cię faworyzować.
Dodała spokojnie cały czas zajadając się kwiatkiem. Prawda była zupełnie inna, dziewczynka po prostu miała karę i niedługo będzie musiała iść z powrotem do domu.
Powrót do góry Go down
Miśka

Miśka

Pagórek. Empty
PisanieTemat: Re: Pagórek.   Pagórek. EmptyCzw Mar 10, 2011 9:04 pm

Faktycznie, jak się już było w świecie snów wydawało się, że nie wierzenie w niego jest czym dziwnym, wręcz chorym. Jednak sama Miśka pierwszy raz wkładając lusterko pod poduszkę nie do końca w to wierzyła, ale ani słowa Alicji! Przecież mogłaby ją wyśmiać.
- Tak, będę się strać - odpowiedziała nie do końca jeszcze wyrwana ze swoich myśli. A wyrwała ją z nich całkowicie kolejna informacja. Jadalne kwiaty? To już coś! Miśka zerwała jeden i odgryzła kawałek.
- Fuj! gorzkie! - powiedziała wypluwając pogryzione płatki. Najwyraźniej dziewczynka nie miała tyle szczęścia do tych roślin co Alicja.
Słysząc, że nie uzyska pomocy od Alicji pokiwała tylko głową otrzepując ręce po kwiatku.
- Ok, w takim razie zaraz się przejdę i zobaczę co jest gdzie - powiedziała.
Powrót do góry Go down
Srebrny Król

Srebrny Król

Pagórek. Empty
PisanieTemat: Re: Pagórek.   Pagórek. EmptyPią Mar 11, 2011 11:30 pm

Alicja zjadła całego kwiatka, był akurat słodki, więc zjadła szybciutko. Po chwili znalazła dwa te same kwiaty, jeden podała dziewczynce.
-A no niektóre są gorzkie, niektóre kwaśne inne słodkie a jeszcze inne w różnych smakach!
Powiedziała radośnie dziewczynka, wcinając kolejnego kwiatka. Był dobry to fakt. Różowłosa ucieszyła się, że Miśka będzie zjawiać się tu częściej, w sumie już dawno nie widziała tu dzieci, wiec strasznie się cieszyła, ze ktoś w mniej więcej w jej wieku lub nieco starszy tutaj będzie. Robiło się późno, a trudno! Najwyżej wujek znowu się wścieknie.
-Tak przejdź się, a nie będziesz zawiedziona.
Dodała radośnie Alicja, powoli ciaćkając płatek kwiatka.
Powrót do góry Go down
Miśka

Miśka

Pagórek. Empty
PisanieTemat: Re: Pagórek.   Pagórek. EmptySob Mar 12, 2011 2:55 pm

Miśka wzięła kwiatka od Alicji i z nieco większą ostrożnością niż poprzednim razem ugryzła kawałek. Faktycznie, był o wiele smaczniejszy niż poprzedni, smaczniejszy nawet od czekolady!
- Dużo jest tu innych dzieci? - zapytała Miśka pomiędzy kęsami kwiatka. Fajnie byłoby się z kimś pobawić, albo odkrywać nowe, wspaniałe rzeczy w świecie snów.
- A może jest tu więcej dorosłych? - ta perspektywa nie była tak wesoła. Dorośli są zwykle smutni, zapracowani i nie zauważają tych wspaniałych rzeczy, które dzieją się dookoła.
Miśka dokończyła jedzenie rośliny i uśmiechnęła się do Alicji.
Powrót do góry Go down
Srebrny Król

Srebrny Król

Pagórek. Empty
PisanieTemat: Re: Pagórek.   Pagórek. EmptyNie Mar 13, 2011 9:59 pm

Alija dalej przeżuwała powoli kwiatka, niczym krowa na pastwisku żując trawę. Przez chwilę wyglądała jakby nie słuchała dziewczyny, ale to, że patrzyła się gdzie indziej nie znaczy, że nie słucha.
-Niestety ostatnio spotykam tu głównie nastolatków.
Powiedziała niezbyt zadowolona, bo i jej się to nie podobało. Tak samo jak Miśka nie miała się z kim bawić, zaginięcie króla także nie ułatwiało zabawy. Było tak jakoś nudno, ludzi coraz mniej, mniej dzieci więcej nastolatków którzy próbują odnaleźć króla lub po prostu uciec w inny świat gdzie mogą zając się samymi sobą. Bo w końcu to sen, prawda? Tutaj nie ma konsekwencji, ale czy aby na pewno?
Powrót do góry Go down
Miśka

Miśka

Pagórek. Empty
PisanieTemat: Re: Pagórek.   Pagórek. EmptyPon Mar 14, 2011 9:34 pm

Miśka tylko pokiwała głową słysząc, że raczej brakuje tu dzieci. A przecież właśnie po to tu przyszła! Nie po to, żeby znowu być krytykowaną, pouczaną, czy poniżaną przez nastolatki, które myślą, ze są pępkiem świata, ale żeby pobawić się, pobiegać lub pożartować z innymi dziećmi! A kraina snów z tym właśnie się jej kojarzyła.
- A ile właściwie można tu siedzieć? Tyle ile się śni? - To pytanie wpadło Miśce do głowy dokładnie w tym momencie. Nie do końca rozumiała, jak tu płynie czas. Tak samo, jak normalnie, wolniej, szybciej?
Powrót do góry Go down
Srebrny Król

Srebrny Król

Pagórek. Empty
PisanieTemat: Re: Pagórek.   Pagórek. EmptyWto Mar 15, 2011 3:22 pm

Czas mijał, Alicja wiedziała, że im później przyjdzie do domu tym będzie gorzej. A lepiej już się wujkowi nie narażać.
-Nie wiem, różnie to bywa.
Odpowiedziała dziewczynka, cóż bywali i tacy co spali cały czas i byli podłączeni do kroplówki, tacy w sumie dziwacy. Ale na świecie jak wiadomo nie było normalnych ludzi, no dobra może byli teoretycznie normalni. Ale każdy coś z głową miał, prawda?
-Przepraszam ja już będę uciekać, już czuje jak wujek się na mnie drze.
Powiedziała niezadowolona, po czym ruszyła żwawym krokiem w swoją stronę. W między czasie pomachała dziewczynce na do widzenia. Trzeba przyznać, że ucieszyła się, że spotkała w końcu dziecko w krainie snów.

[z/t Alicja]
Powrót do góry Go down
Miśka

Miśka

Pagórek. Empty
PisanieTemat: Re: Pagórek.   Pagórek. EmptySro Mar 16, 2011 10:53 pm

"Różnie to bywa". Ta informacja nie rozjaśniła Miśce tematu długości snów. Jednak dziewczynka nie miała zbyt dużo czasu na rozmyślanie o tym, bowiem Alicja powiedziała coś o wujku i odeszła od Miśki, która jeszcze zdążyła jej odmachać. Normalnie może i by próbowała ją zatrzymać, ale była zbyt ciekawa tutejszego świata, aby tracić czas na przekonywanie Alicji do zostania jeszcze chwilkę. Schowała książkę do kieszeni (Co nie powinno nikogo dziwić, przecież to kraina snów. Tutaj ksiązka była na tyle mała, że mieściła się praktycznie wszędzie, ale nie zmieniało to faktu, że wygodnie się ją czytało) i poszła w przypadkowym kierunku.

z/t
Powrót do góry Go down
Sponsored content

Pagórek. Empty
PisanieTemat: Re: Pagórek.   Pagórek. Empty

Powrót do góry Go down

Pagórek.
Powrót do góry 
Strona 1 z 1

Pozwolenia na tym forum:Nie możesz odpowiadać w tematach
 ::  :: Łąka cudów-
Skocz do: