Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

IndeksIndeks  Latest imagesLatest images  SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  Zaloguj  
Witamy na forum!

Przed rejestracją prosimy o:
dokładne zapoznanie się z Informacjami i Regulaminami!

Przywróciliśmy poprzedni ShoutBox oparty na chatango!
Można go jednak ujrzeć dopiero po zalogowaniu Smile

Pora roku: Lato
Zachmurzenie: Umiarkowane
Ciąg dalszy historii...

Klikajcie kochani ; )
Top Lista forum pbf/rpg Toplista gier PBF PBF - Toplista gier PBF

Pub piwosza.

Go down 
2 posters
AutorWiadomość
Mitsuko
Admin
Mitsuko

Imię i nazwisko : Mitsuko.
Liczba postów : 132
Data dołączenia : 25/12/2010

Pub piwosza. Empty
PisanieTemat: Pub piwosza.   Pub piwosza. EmptyPon Gru 27, 2010 3:14 pm

Niewielki obskurny pub gdzie w bardzo łatwo oberwać za byle co. A to dlatego, że prawie każda osoba znajdująca się tam jest pijana. Od taka melina, że tak to nazwę.

------------------------------------------------------------------------------------------------

To tutaj w tej chwili przebywają Mitsuko i Despina, dwie nastolatki o nieco odmiennych zapatrywaniach na świat snów nieświadome, że są w nim wrogami. Tutaj także pewien człowiek przypadkowo zgubił krótką notatkę, którą to dziewczyny odnalazły, a raczej na którą wpadła Despina. Tyko od niej zalezy czy Mits zobaczy karteczkę.

"Ciągle powtarza coś o powrocie jakiegoś srebrnego króla i śmierci koszmarów. Że odkrył jaką naprawdę ma moc i pomoże swemu panu a czarny uzurpator zginie. Zwykle atak trwa jakąś godzinę a potem znów zapada w śpiączkę na conajmniej dzień. Nie mam pojęcia jak.." - to treść notatki robionej w małym zeszyciku i wielkimi literami.

W tej chwili kolej Despiny.
Powrót do góry Go down
Despina

Despina

Imię i nazwisko : Sonia Wilbery
Liczba postów : 46
Data dołączenia : 06/01/2011

Pub piwosza. Empty
PisanieTemat: Re: Pub piwosza.   Pub piwosza. EmptyNie Sty 09, 2011 6:13 pm

-Fantastyka... to nie dla mnie. Rzeczywistość jest o wiele ciekawsza od elfów jedzących szyszki albo jakiś srebrnych króli. - uśmiechnęła się do swojej rozmówczyni. Musiała przyznać że dziewczyna była o wiele sympatyczniejsza od wszystkich osób które miała "przyjemność" spotkać w miasteczku.
- Moje niektóre sny są o wiele ciekawsze od jakiejkolwiek książki czy filmu fantasy. No ale sny to tylko nic nie znaczący wytwór wyobraźni. - trochę się rozgadała a zaciągając się kolejny raz papierosem poczuła mrowienie wołającego o cokolwiek żołądka.
- Mają w tym barze coś zjadliwego? Hm.. widzę że smakuje ci ciemne piwo. Chcesz jeszcze jedno? Ja stawiam. - rozejrzała się delikatnie po sali a jej wzrok zatrzymał się na oknie a raczej na promykach słońca igrającymi z nieregularnie zadymionymi szybami. - Albo wiesz... może skołujemy jakieś piwo, coś do jedzenia i posiedzimy na świeżym powietrzu? - zaproponowała dość entuzjastycznie
Powrót do góry Go down
Mitsuko
Admin
Mitsuko

Pub piwosza. Empty
PisanieTemat: Re: Pub piwosza.   Pub piwosza. EmptyWto Sty 11, 2011 11:36 pm

Gdy dziewczyna mówiła Mitsu piła sobie piwo, a raczej dokańczała je. Prawie się popluła słysząc o srebrnym królu, dlatego tez postawiła kufel na blacie i lekko się uśmiechnęła do dziewczyny.
-Wiesz nie przypominam sobie by w fantastyce był srebrny król, jest zwykły lub władca. Choć może, kiedyś mi się obiło o uszy.
Powiedziała pierw przykładając palec do ust później podnosząc go nieco do góry jakby na coś wpadła. Po tych słowa jedynie kiwnęła głową na znak, że lubi to piwo, oraz zgodziła się by dziewczyna coś postawiła. Ale słysząc kolejną propozycję usta blondynki wykrzywiły się w szeroki uśmiech.
-O tak to nie jest głupi pomysł, tylko wolałabym nie spotkać glin.
Zaśmiała się cicho, bo ani jej ani Des nie było by do śmiech. Cóż miło było pogadać z kimś kto nie jest pijany w tym pubie lub też nie jest wredny i nie miły. Uch te koszmary!
Powrót do góry Go down
Despina

Despina

Imię i nazwisko : Sonia Wilbery
Liczba postów : 46
Data dołączenia : 06/01/2011

Pub piwosza. Empty
PisanieTemat: Re: Pub piwosza.   Pub piwosza. EmptyPią Sty 14, 2011 12:02 am

Zapłaciła za swojego drinka posyłając jednocześnie uśmiech barmanowi.
- No to chodźmy - powiedziała entuzjastycznie do Mitsuko po czym wstała z zajmowanego stołka barowego i włożyła na nos okulary.
- Ale mam nadzieję że niedaleko jest jakiś przystępny monopolowy - uśmiechnęła się do swojej towarzyszki i czekała aż Mits wstanie i obie wyjdą z pubu.
Powrót do góry Go down
Mitsuko
Admin
Mitsuko

Pub piwosza. Empty
PisanieTemat: Re: Pub piwosza.   Pub piwosza. EmptyPią Sty 14, 2011 12:35 am

Mitsuko również zostawiła pieniądze po czym także wstała.
-Też mam taką nadzieję, ale zapewne gdzieś tu jest. Jednak już będę musiała liczyć na ciebie. Z racji tego iż ten pan tuta mnie zna od dawna i sprzedaje mi piwo.
Zaśmiała się cicho, w między czasie pokazując na barmana. Następnie ruszyła do drzwi zapewne za nią poszła Des. Widać szykuje się ciekawy wieczór, ciekawszy od dawien dawno. Miło.
Po chwili obydwie zniknęły.

[z/t 2x]

(kolejny post będzie w sklepie.)
Powrót do góry Go down
Sponsored content

Pub piwosza. Empty
PisanieTemat: Re: Pub piwosza.   Pub piwosza. Empty

Powrót do góry Go down

Pub piwosza.
Powrót do góry 
Strona 1 z 1

Pozwolenia na tym forum:Nie możesz odpowiadać w tematach